Παρά τις πληθωριστικές πιέσεις και την αστάθεια που προκαλούν στις διεθνείς αγορές οι επιπτώσεις από τις γεωπολιτικές συγκρούσεις, οι Έλληνες εξαγωγείς κατάφεραν να πετύχουν το 2023 μείωση του εμπορικού ελλείματος κατά €7.744,9 εκατ. και την δεύτερη καλύτερη επίδοση στην ιστορία των εξαγωγών της χώρας, που διαμορφώθηκαν σε σε €50.920,0 εκατ.
Forum delle esportazioni greche
Σε αυτή τη συγκυρία, η φετινή διοργάνωση του Greek Exports Forum έρχεται για να αναδείξει τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εξαγωγείς λόγω των συγκρούσεων στην ανατολική Μεσόγειο και τις επιθέσεις στην περιοχή του Σουέζ, αλλά και την βοήθεια στην αντιμετώπισή τους που μπορούν να παρέχουν αρμόδιοι φορείς, με αιχμή του δόρατος το προσωπικό και τα κατά τόπους γραφεία Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων (ΟΕΥ) του Υπουργείου Εξωτερικών.
Ταυτόχρονα η διοργάνωση θα προβάλλει και τις ευκαιρίες που προκύπτουν για τις εξαγωγικές επιχειρήσεις, παρέχοντας πολύτιμες πληροφορίες και χρηστικά «εργαλεία», προκειμένου να ενισχύσουν την εξαγωγική τους δραστηριότητα, ενώ θα φέρει σε επαφή τους εξαγωγείς με εν δυνάμει πελάτες τους, μέσω B2B meetings με εισαγωγείς από διάφορες χώρες.
Το Greek Exports Forum θα διεξαχθεί ψηφιακά μέσα από το LiveOn Expo Complex, το καινοτόμο 3D εκθεσιακό και συνεδριακό κέντρο της LiveOn, της Ψηφιακής πλατφόρμας Επιχειρηματικής Επικοινωνίας και Εκδηλώσεων.
Premi per le esportazioni greche
Παράλληλα, η διοργάνωση θα αναδείξει και θα επιβραβεύσει τις επιχειρήσεις που διακρίθηκαν στον εξαγωγικό τομέα, σε μία ακόμη δύσκολη χρονιά, που κινήθηκε υπό την επήρεια των γεωπολιτικών συγκρούσεων και των υψηλών κοστολογίων.
Η Τελετή Απονομής των Greek Exports Awards 2024 θα διεξαχθεί υβριδικά, με φυσική παρουσία στο Divani Apollon Palace & Thalasso και μέσα από το LiveOn Expo Complex.
Για 12η συνεχή χρονιά, η Ένωση Διπλωματικών Υπαλλήλων Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων (ΕΝΔΥ ΟΕΥ) του Υπουργείου Εξωτερικών σε συνεργασία με την ethosEVENTS, το οικονομικό και επιχειρηματικό portal banks.com.gr και το οικονομικό και επενδυτικό περιοδικό ΧΡΗΜΑ θα διοργανώσουν το συνέδριο-θεσμός για τον εξαγωγικό τομέα, το Greek Exports Forum, το οποίο και φέτος θα πραγματοποιηθεί μαζί με τα Greek Exports Awards.
Η διοργάνωση Greek Exports Forum & Awards διαχρονικά δίνει την ευκαιρία σε όλους τους εν δυνάμει εξαγωγείς να ακούσουν τους πλέον κατάλληλους ανθρώπους, θεσμικούς και λοιπούς παράγοντες της αγοράς, να συζητούν για τα τελευταία οικονομικά δεδομένα, καθώς και για τα τελευταία αναπτυξιακά προγράμματα. Επιπλέον, επιτυχημένοι εξαγωγείς παρουσιάζουν τα success stories των εταιρειών τους και μοιράζονται με το κοινό τις δικές τους πολύτιμες εμπειρίες και γνώσεις.
Δηλώστε συμμετοχή :