I leader nel campo del caffè e della preparazione del caffè sono stati premiati ai primi Coffee Business Awards 2019!

Περισσότερα από 520 άτομα, στελέχη του κλάδου, εκπρόσωποι θεσμικών φορέων και επίσημοι προσκεκλημένοι παρακολούθησαν την Τελετή Απονομής των «Coffee Business Awards 2019» presented by Tuk Tuk Hellas, στην οποία βραβεύτηκαν οι κορυφαίες εταιρείες και επαγγελματίες του χώρου του καφέ και της καφεστίασης. Η Τελετή Απονομής πραγματοποιήθηκε στις 28 Ιουνίου στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα του ξενοδοχείου Athenaeum Intercontinental. Coffee Lab, Kafea Terra Food & Drinks S.A., ΑΒΕΚ ΒΕΚΡΑΚΟΣ ΑΕ (Hausbrandt) και Qahwa οι χρυσοί νικητές στις κορυφαίες κατηγορίες!

Οι νικητές αναδείχθηκαν μέσα από παράλληλη ψηφοφορία κριτικής επιτροπής και κοινού και ήταν οι εξής. Δείτε όλους του Νικητές και στο: https://coffeebusiness.ethosawards.eu

Τα «Coffee Business Awards» οργανώθηκαν πρώτη φορά στην Ελλάδα από την Ethos Media, σε συνεργασία με το περιοδικό «Coffee & Brunch», το οικονομικό και επιχειρηματικό portal banks.com.gr και το οικονομικό και επενδυτικό περιοδικό «Χρήμα». Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε με την ευγενική υποστήριξη του SCA (Specialty Coffee Association), και τελούσε υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Ένωσης Καφέ (ΕΕΚ), της Πρεσβείας της Βραζιλίας στην Αθήνα του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανικών Τροφίμων (ΣΕΒΤ), του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επεξεργασίας Καφέ (Σ.Ε.Ε.Κ) και του Ελληνο – Iταλικού Eπιμελητηρίου Aθήνας.

Εμπνευστής και Ειδικός Σύμβουλος των «Coffee Business Awards» ήταν ο Κώστας Καπερώνης, Διευθύνων Σύμβουλος της Gl-publications, εκδότης του Coffee & Brunch Magazine και διαχειριστής του portal καφεστίασης coffeemag.gr.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης χαιρετισμό απηύθυνε η Α.Ε. Πρέσβης της Βραζιλίας στην Αθήνα κ. Cesario Melantonio Neto, αναφέροντας ότι «Υπάρχει χώρος για περισσότερη συνεργασία μεταξύ επιχειρήσεων των δύο χωρών. Η Πρεσβεία συμβάλλει στην προσπάθεια αυτή, φέρνοντας σε επαφή παραγωγούς από την Βραζιλία με Έλληνες εισαγωγείς». Ο ίδιος εκτίμησε ότι οι Βραζιλιάνοι έχουν πολλά να μάθουν από την ελληνική βιομηχανία καφέ, πραγματοποιώντας ιδιαίτερη αναφορά στον φραπέ.

Ο κ. Γιάννος Μπενόπουλος Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Καφέ, ανέφερε στον χαιρετισμό του ότι πρόκειται για μια δυνατή και εύρωστη αγορά την οποία «χτύπησε» ο ειδικός φόρος που επιβλήθηκε στον καφέ. Η κίνηση αυτή «μας βρήκε ανοργάνωτους», όπως τόνισε. Ο κ. Μπενόπουλος ανέφερε ότι η ΕΕΚ αποτελεί το επίσημο όργανο του κλάδου στις συζητήσεις με την κυβέρνηση για την κατάργηση του φόρου, αλλά και για άλλα θέματα που απασχολούν, όπως το λαθρεμπόριο. «Αποτέλεσμα αυτών των προσπαθειών είναι ήδη η επιστροφή του φόρου στο 13%», όπως ανέφερε. Ο κ. Μπενόπουλος ευχήθηκε τα Coffee Business Awards να αποτελέσουν την απαρχή ενός θεσμού που θα ενώνει όλο τον κλάδο.

Ο κ. Ιωάννης Τσαμίχας Πρόεδρος του Ελληνοιταλικού Επιμελητηρίου Αθήνας, ανέφερε ότι «η Ιταλία διαπρέπει στον καφέ παρόλο που δεν τον παράγει. Αποτελεί βασικό πρωταγωνιστή στην εκμετάλλευση, με 700 και πλέον επιχειρήσεις μεταποίησης καφέ, να λειτουργούν σήμερα στη γειτονική χώρα». Σημείωσε ότι το 2018 η Ελλάδα εισήγαγε 70 εκατ. ευρώ καφέ από την Ιταλία, καθώς ο espresso αποτελεί πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας του Έλληνα καταναλωτή.

Ο κ. Ιωάννης Σφηνιάς, Sales Manager της TUK TUK Hellas, name sponsor των Βραβείων, παρουσίασε τα πρώτα 100% ηλεκτρικά τρίκυκλα οχήματα TUK TUK, που κυκλοφορούν στην Ελλάδα. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, υπάρχουν απεριόριστες δυνατότητες χρήσης από τους επαγγελματίες του καφέ.

Ακολούθησε η απονομή των παρακάτω Τιμητικών Βραβεύσεων της διοργάνωσης:

– Coffee Business Lifetime Achievement Award στον κ. Γιάννη Ιωσηφίδη, Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο της KAFEA TERRA Food & Drinks SA

– Coffee Industry Lifetime Achievement Award στον κ. Νίκο Χουδαλάκη, Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο της Forum SA

– Top Coffee Entrepreneur στον κ. Χρήστο Βεκράκο, Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΑΒΕΚ ΒΕΚΡΑΚΟΣ

– Top Coffee Society Influencer στο κ. Nίκο Παππά, Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο της Espresse A.E.

– Top Coffee Manager στον κ. Παναγιώτη Χάσκο, Managing Partner, Haskos – Caffe’ Luigi Ltd

– Best Business IoT Service for the Coffee Industry στη Vodafone (Vodafone Innovus)

– Top Barista στον κ. Σταύρο Λαμπρινίδη, AST Authorised SCA Trainer & τον κ. Στέφανο Δωματιώτη, Gem Series Founder

– Top Coffee Publishing Award στον κ. Παναγιώτη Νίκα, Συγγραφέα του βιβλίου «Το εγχειρίδιο του Home Barista».

Η βραδιά ήταν γεμάτη με εκπλήξεις για τους προσκεκλημένους: συλλεκτικά δώρα, φροντισμένα κεράσματα, ιδιαίτερα cocktail, αλλά και πρωτότυπα περίπτερα χορηγών που είχαν στηθεί στο ειδικά διαμορφωμένο lobby. Εντύπωση προκάλεσε η avant garde εμφάνιση του βραβευμένου σχεδιαστή Δημήτρη Στρέπκου των Celebrity Skin, ο οποίος μεταμόρφωσε τη σκηνή των Coffee Business Awards σε… μίνι πασαρέλα, παρουσιάζοντας δύο δημιουργίες του ειδικά φτιαγμένες για την Εκδήλωση, τις οποίες κοσμούσαν κόκκοι καφέ! Το κοινό, επίσης, ξεσήκωσε η νεανική Βραζιλιάνικη Ομάδα Χορού Brazil Samba Show, χορεύοντας αυθεντική βραζιλιάνικη samba και μοιράζοντας χαμόγελα και φωτογραφίες στο κοινό!

Τη βραδιά παρουσίασαν οι κ. Νόνη Δούνια, Ειδική Συνεργάτης της ETHOS MEDIA και η κ. Αλεξάνδρα Παπασπηλιωτοπούλου, PR & Marketing Communications της ETHOS MEDIA.