• Για ακόμα μια χρονιά, η Alfa Romeo, θα συμμετέχει στον «πιο όμορφο αγώνα του κόσμου», ο οποίος φέτος θα διεξαχθεί από τις 16 έως και τις 19 Ιουνίου στην κλασσική διαδρομή μεταξύ της Μπρέσια και της Ρώμης.
  • Στην κλασσική μορφή του αγώνα, μεταξύ 1927 και 1957, η Alfa Romeo κατέκτησε 11 νίκες, ένα ρεκόρ που δεν θα καταρριφθεί ποτέ.
  • Στη σειρά εκκίνησης θα βρεθούν μια σειρά ιστορικών Alfa Romeo από τη συλλογή της εταιρείας, ενώ το στόλο υποστήριξης, ο οποίος θα αποτελείται από περισσότερες από 30 Giulia και Stelvio θα ηγείται η νέα Giulia GTA, το μοντέλο που αντλεί την έμπνευση του από τη θρυλική Giulia “Gran Turismo Alleggerita” του 1965 που εξέλιξε η Autodelta.

 

Για ακόμα μια χρονιά, η Alfa Romeo, θα συμμετέχει στην ιστορική αναπαράσταση του Mille Miglia, του θρυλικού αγώνα που σύμφωνα με τον Enzo Ferrari είναι «ο πιο όμορφος αγώνας του κόσμου». Για το 2021 μια σειρά κλασσικών Alfa Romeo που ανήκουν στο τμήμα Heritage της μάρκας θα βρεθούν στη σειρά εκκίνησης, ενώ τη διοργάνωση θα υποστηρίξει ένας στόλος από σύγχρονες Giulia και Stelvio.

Η φετινή, 39η χρονιά του “Frecia Rossa” («Κόκκινο Βέλος»), θα φιλοξενήσει έναν μεγάλο αριθμό κλασσικών αυτοκινήτων ανεκτίμητης αξίας. Σύμφωνα με τους κανονισμούς, τα μοντέλα που επιτρέπει να δηλώσουν συμμετοχή θα πρέπει να συμμετείχαν στο κλασσικό αγώνα Mille Miglia, που έλαμψε για τρεις δεκαετίες μεταξύ του 1927 και του 1957, χρονικό διάστημα κατά το οποίο η Alfa Romeo κατέκτησε 11 νίκες.  Αυτό είναι ένα ρεκόρ που δεν θα ξεπεραστεί ποτέ και η Ιταλική μάρκα τιμά την ιστορία της συνεχίζοντας να συμμετέχει στη σύγχρονη εκδοχή της κλασσικής διαδρομής μεταξύ Μπρέσια και Ρώμης.

Πέρα από την ιστορική αξία της διοργάνωσης, το 1000 Miglia, αποτελεί και μια γέφυρα μεταξύ του παρελθόντος και του μέλλοντος της αυτοκίνησης. Η Alfa Romeo είδε τα μοντέλα της να θριαμβεύουν και τώρα η νέα γενιά με τις Giulia και Stelvio έρχεται να συνοδεύσει αυτές τις μοναδικές κατασκευές. Στην πρώτη γραμμή θα βρίσκεται η νέα Alfa Romeo Giulia GTA, ένα μοντέλο που τιμά απόλυτα την μακρά παράδοση της μάρκας, αντλώντας έμπνευση από τη θρυλική Giulia GTA του 1965 που εξελίχθηκε από την Autodelta στο κέντρο δοκιμών του Balocco.

Συνολικά περισσότερες από 30 νέες Giulia και Stelvio θα συνοδεύσουν τα κλασσικά αυτοκίνητα στην εξαντλητική, αλλά μαγική πορεία του 1000 Miglia. Το τμήμα Stellantis της Heritage χάρη στους έμπειρους μηχανικούς του Officine Classiche προετοίμασαν μια σειρά κλασσικών Alfa Romeo, μεταξύ των οποίων και την εκθαμβωτική Alfa Romeo 6C 1500 SS (1928). Οι συγκεκριμένοι μηχανικοί έχουν τη χαρά εκτός από τα αυτοκίνητα που ανήκουν στο τμήμα Heritage της Stellantis να φροντίζουν και κλασσικά Fiat, Alfa Romeo, Lancia και Abarth ιδιωτών που ζητούν την καλύτερη δυνατή φροντίδα για τα αγαπημένα τους αυτοκίνητα.