Η  ΚAFEA TERRA FOOD & DRINKS ΑΕΒΕ και η TRK COFFEE & BEVERAGES ΑΕ εταιρείες Μέλη του Ελληνο Ιταλικού Επιμελητηρίου Αθήνας θα συμμετέχουν στο  ATHENS COFFEE FESTIVAL που θα διεξαχθεί από 28/9-30/9 στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι.

Το ATHENS COFFEE FESTIVAL είναι το κομβικό σημείο συνάντησης για τους επαγγελματίες και τους λάτρεις του καφέ,μία μεγάλη γιορτή για τον καφέ και την κουλτούρα του, η οποία απευθύνεται εξίσου στους επαγγελματίες του κλάδου, τους home barista αλλά και το ευρύ καταναλωτικό κοινό!

Το Athens Coffee Festival, από την πρώτη του κιόλας διοργάνωση, το Μάιο του 2016, κατόρθωσε να αναδειχθεί ως ένα από τα κορυφαία φεστιβάλ καφέ σε παγκόσμιο επίπεδο! Η ισχύς της δυναμικής του επιβεβαιώνεται άλλωστε, από τον εντυπωσιακό αριθμό των επισκεπτών, τις δηλώσεις ικανοποίησης των εταιρειών που συμμετείχαν, αλλά και τα θετικά σχόλια των σημαινόντων προσώπων του κλάδου από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Σε μία περίοδο που η αγορά του καφέ βρίσκεται στο απόγειο της ανάπτυξής της, διανύοντας την πιο ώριμη φάση της, το Αthens Coffee Festival αποτελεί πλέον σημείο αναφοράς για τους επαγγελματίες, αλλά και το ευρύ κοινό που ενδιαφέρεται να γνωρίσει από κοντά όλες τις καινοτομίες και τα δρώμενα της αγοράς, από τους εμβληματικούς οίκους espresso, αλλά και τους καταξιωμένους Έλληνες και ξένους specialty coffee roasters.

Για να καλύψει αποτελεσματικά τις ανάγκες των επιχειρήσεων καφεστίασης το φεστιβάλ πραγματοποιείται στο τέλος Σεπτεµβρίου κάθε χρόνου, ενόψει της επερχόμενης χειμερινής σεζόν. Φέτος, η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, στο Γκάζι, θα φιλοξενήσει το 4ο Athens Coffee Festival το τριήμερο 28-30 Σεπτεμβρίου 2019. Στόχος είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη προσέλκυση όλων των επαγγελματιών του κλάδου, από κάθε γωνιά της Ελλάδας αλλά και επιλεγµένων σημαντικών επισκεπτών από το εξωτερικό. Παράλληλα το φεστιβάλ θα συνεχίσει να απευθύνεται στο δυναµικό κοινό των καταναλωτών που είναι λάτρεις του καφέ και ενδιαφέρονται για τις νέες τάσεις και εξελίξεις που διαµορφώνονται στο χώρο. Οι ώρες λειτουργίας του φεστιβάλ είναι Σάββατο 28.09 από τις 10:00-22:00, Κυριακή 29.09 από τις 10:00-22:00 και Δευτέρα 30.09 από τις 12:00-21:00.

Το Αthens Coffee Festival τελεί υπό την αιγίδα του διεθνούς οργανισμού Specialty Coffee Association και για τη διοργάνωσή του συνεργάζεται με τον SCA Greece, θεσμικό εκπρόσωπό του στη χώρα μας. Ο Speciality Coffee Association, είναι ένας παγκόσμιος οργανισμός που στοχεύει στην εκπαίδευση και την ευαισθητοποίηση του κοινού και των επαγγελµατιών γύρω από την ποιότητα του καφέ.

Το ATHENS COFFEE FESTIVAL οργανώνεται από τη FORUM AE, η οποία δραστηριοποιείται µε επιτυχία τα τελευταία 30 χρόνια στον χώρο των επαγγελµατικών εµπορικών εκθέσεων και εκδόσεων. Με πολυετή εµπειρία της από την οργάνωση της διεθνούς έκθεσης HORECA και την έκδοση του περιοδικού SNACK & COFFEE, η FORUM οργανώνει ένα φεστιβάλ που θα αποτελέσει τον συνδετικό κρίκο ανάµεσα στους επαγγελµατίες και τους καταναλωτές.