Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε στην Έδρα του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς την Δευτέρα 13 Ιανουαρίου συνάντηση με το Ελληνο Ιταλικό Επιμελητήριο Αθηνών που εκπροσωπήθηκε από τον Γεν. Γραμματέα του κ. Π. Βαμβακάρη και την Αναπληρώτρια Γ. Γραμματέα κα. Sabrina Brevetti και την Ομάδα της Ascom «Terziario Donna», που αποτελείται από Ιταλίδες επιχειρηματίες από την Πάρμα στους τομείς του εμπορίου, του τουρισμού και των υπηρεσιών, στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας που έχει υπογράψει ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς με το Ελληνο Ιταλικό Επιμελητήριο Αθηνών.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι συμμετέχοντες αντάλλαξαν απόψεις και εμπειρίες σε μια σειρά θεμάτων που αφορούν τις δυνατότητες συνεργασίας στους τομείς του εμπορίου, του τουρισμού και των υπηρεσιών. Επιπλέον, συζητήθηκαν οι προκλήσεις και οι ευκαιρίες που παρουσιάζονται στην ελληνική αγορά, καθώς και τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία και οι υποστηρικτικές πολιτικές που μπορούν να αξιοποιηθούν από τις επιχειρήσεις.
Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς Θ. Καπράλος, δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που υποδεχόμαστε σήμερα τις Ιταλίδες επιχειρηματίες στην πόλη μας. Η σημερινή συνάντηση αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο εξωστρέφειας του Συλλόγου, ισχυροποίησης των επιχειρήσεών μας, μέσω συνεργειών. Η Ιταλία είναι μια χώρα με μακρά ιστορία και παράδοση στο εμπόριο, ένας στρατηγικός εμπορικός εταίρος και στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα δυναμικό δίκτυο συνεργασιών που θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της πειραϊκής επιχειρηματικότητας και στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς της».
Ο Γενικός Γραμματέας του Ελληνο-Ιταλικου Επιμελητηρίου Π. Βαμβακάρης δήλωσε:
” Η Οργάνωσης αυτής της συνάντησης από το Επιμελητήριο μας σηματοδοτεί την συμμετοχή του ΕΣΠ στο διεθνές ετήσιο Forum επιχειρηματικότητας που οργανώνει η Ascom στο προσεχές μέλλον και αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την ενίσχυση των εμπορικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας και την προώθηση νέων συνεργασιών και δικτύωσης του ΕΣΠ με σημαντικούς Φορείς από την Ιταλία.’’