Ο Οργανισμός Enterprise Greece έχει προσκαλέσει 20 μέλη του Ινστιτούτου των Masters of Wine, οι οποίοι θα επισκεφτούν την Ελλάδα από 28/9 έως 5/10 σε ένα ταξίδι  που  περιλαμβάνει περιοδεία στην Αθήνα, την Κρήτη και την Σαντορίνη. Κατά την διάρκεια της παραμονής τους θα έχουν την ευκαιρία, μέσα από ειδικές εκδηλώσεις δοκιμών, να γευτούν 125 κρασιά από όλη την Ελλάδα αλλά και να επισκεφτούν  αμπελώνες  και οινοποιεία.

Το Ινστιτούτο των Masters of Wine είναι ένας θεσμός παγκοσμίου κύρους, με 390 μέλη σε 30 χώρες, τα οποία, κατέχουν  τον τίτλο αυτό, έπειτα από υψηλού επιπέδου διαδικασία πιστοποίησης, και είναι σε θέση να γνωρίζουν λεπτομερώς τον παγκόσμιο αμπελώνα και τα κρασιά του. Πρόκειται για τους σημαντικότερους  εκπροσώπους  στο χώρο του κρασιού και συγχρόνως  ισχυρές προσωπικότητες της δημοσιογραφίας, του εμπορίου και της παραγωγής οίνων. Ο καθένας τους αναγνωρίζεται ως αυθεντία τόσο στις χώρες όπου δραστηριοποιούνται  όσο και διεθνώς – και η γνώμη του ασκεί ισχυρή επιρροή τόσο στο εμπορικό όσο στο καταναλωτικό κοινό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η  προηγούμενη επίσκεψη είχε πραγματοποιηθεί το 2013 και ότι στην φετινή διοργάνωση, τον Οργανισμό  Enterprise Greece υποστηρίζουν οι δύο Έλληνες Masters of Wine, ο κ. Κωνσταντίνος Λαζαράκης και ο κ.  Γιάννης Καρακάσης.

Enterprise Greece

Ο Οργανισμός Enterprise Greece (Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε.) είναι ο αρμόδιος εθνικός φορέας, υπό την εποπτεία του Υπουργείου Εξωτερικών, για την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα και την προώθηση των εξαγωγών, με στόχο να προβάλλει τη χώρα ως ελκυστικό επενδυτικό προορισμό και να προωθεί τα ανταγωνιστικά εξαγωγικά προϊόντα και υπηρεσίες της Ελλάδας.

O Οργανισμός Enterprise Greece είναι επίσης και Τακτικό Μέλος του Ελληνο Ιταλικού Επιμελητηρίου Αθήνας.