Με περισσότερα μοντέλα Gran Tourismo που θα αρχίσει να παρουσιάζει η Ferrari υπολογίζει να αυξήσει τις πωλήσεις και τα έσοδα.

Ο Πρόεδρος της Ferrari, John Elkann, μιλώντας σε ένα κοινό αφοσιωμένο στα ιστορικά αυτοκίνητα και τα θρυλικά μοντέλα της Ιταλικής εταιρείας, ανέφερε πως θα δούμε στο άμεσο μέλλον αρκετά ενδιαφέροντα νέα. Ο Elkann διευκρίνισε πως δεν είναι στα σχέδια της Ferrari να ανταγωνιστεί την Porsche αλλά πρόκειται να παρουσιάσει κάποια επιπλέον touring μοντέλα που θα τονώσουν το εμπορικό ενδιαφέρον γύρω από την εταιρεία.

Η αρχή θα γίνει από τον ερχόμενο Νοέμβριο που αναμένεται η αποκάλυψη του πρώτου νέου GT μοντέλου. Από τα GT και όχι από τα supercars, η Ferrari θέλει να αυξήσει τις πωλήσεις και από το 32% που έχουν ως μερίδιο σήμερα επί του συνόλου των πωληθέντων αυτοκινήτων της, έως το 2022 να φτάσουν στο 40%. Με τον τρόπο αυτό, τα έσοδα της εταιρείας αναμένεται να φτάσουν τα 5 δις ευρώ έως το 2022 (3,7 δις ευρώ ήταν το 2017).

Σε αυτό το γενικότερο πλάνο ανάπτυξης της γκάμας, εντάσσεται και η Purosangue με την οποία η Ferrari θα μπει στο «χορό» του ανταγωνισμού της κατηγορίας των sport premium SUV, «απέναντι» από την Lamborghini Urus.

Τελευταία νέα