Αν σας έχει περάσει η σκέψη να μάθετε Ιταλικά αλλά για κάποιο λόγο δεν το έχετε κάνει μέχρι σήμερα ήρθε η ώρα να το κάνετε. Η καινοτόμα πλατφόρμα εκμάθησης Instateacher.gr που μεταξύ άλλων προσφέρει και  ιδιαίτερα μαθήματα Ιταλικών μας έδωσε 5 λόγους για τους οποίους αξίζει κάποιος να μάθει Ιταλικά.

1. Θα σας βοηθήσουν να μάθετε άλλες ξένες γλώσσες πιο εύκολα
Τα Iταλικά είναι η βάση των λατινογενών γλωσσών και όλες οι λατινογενείς γλώσσες βασίζονται στους ίδιους κανόνες. Πήραν την ονομασία λατινογενείς επειδή ξεκίνησαν κατά την Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία και έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά με τα λατινικά. Οι πέντε πιο διαδεδομένες λατινογενείς γλώσσες είναι τα Ισπανικά, τα Γαλλικά, τα Πορτογαλικά, τα Ρουμανικά και φυσικά τα Ιταλικά. Οι παραπάνω γλώσσες είναι παρόμοιες, οπότε αν μάθετε ιταλικά θα είναι αρκετά εύκολο να κατανοήσετε άλλες γλώσσες.
2. Είναι η γλώσσα της τέχνης, της ιστορίας και του πολιτισμού
Τα Ιταλικά είναι η γλώσσα της ιστορίας, της τέχνης και του πολιτισμού. Ο Μιχαήλ Άγγελος, ο Ντονατέλο, ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι, έχουν δημιουργήσει αριστουργήματα που άλλαξαν την ιστορία της τέχνης. Σύμφωνα με έρευνα της UNESCO, πάνω από το 60% των παγκόσμιων θησαυρών τέχνης αυτήν την στιγμή βρίσκονται στην Ιταλία. Υπάρχουν εκατοντάδες μικρά χωριά και μέρη τα οποία αποτελούν παγκόσμια κληρονομιά και αποτελούν μέρος της Ιταλικής ιστορίας τέχνης και αρχαιολογίας.
3. Ιταλικά για επαγγελματικούς λόγους
Για ορισμένους επαγγελματικούς κλάδους η γνώση της Ιταλικής γλώσσας είναι απαραίτητη καθώς Ιταλικές επιχειρήσεις είναι παγκόσμιοι ηγέτες. Για μια καριέρα σε κλάδους όπως η μόδα, η υψηλή κουζίνα, ο σχεδιασμός, το φαγητό, οι τέχνες και ο πολιτισμός, τα πολυτελή αυτοκίνητα, και το ποδόσφαιρο, η γνώση Ιταλικών είναι απαραίτητη.
Αν θέλετε να κάνετε καριέρα σε εταιρείες κολλοσούς όπως η Lamborghini, η Ferrari, η Dolce and Gabbana, η Armani, η Versace πρέπει να ξέρετε άπταιστα Ιταλικά.
4. Τα Ιταλικά είναι εύκολη γλώσσα
Σύμφωνα με το Αμερικάνικο Foreign Service Institute, ένα από τα κορυφαία ιδρύματα εκμάθησης γλωσσών, τα Ιταλικά είναι γλώσσα της κατηγορίας 1. Αυτό σημαίνει ότι κάποιος που ενδιαφέρεται να μάθει Ιταλικά, χρειάζεται 23-24 εβδομάδες ή 575-600 ώρες εκπαίδευσης για να πετύχει τη γενική επάρκεια στα ιταλικά. Μπορεί να σας ακούγονται πολλές οι ώρες αλλά πιστέψτε μας σε σχέση με άλλες γλώσσες δεν είναι.
Επίσης πολλές λέξεις της Αγγλικής γλώσσας έχουν λατινική προέλευση οπότε αν ξέρετε Αγγλικά είναι ακόμα πιο εύκολο να μάθετε Ιταλικά.
5. Σπουδάστε σε κορυφαία πανεπιστήμια της Ιταλίας
Τρία Ιταλικά Πανεπιστήμια το Politecnico, το Bocconi και το La Sapienza βρίσκονται ανάμεσα στα 10 κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου στην κατάταξη των QS World University. Επιπλέον, τα προαναφερθέντα πανεπιστήμια βρίσκονται ανάμεσα στα πενήντα καλύτερα πανεπιστήμια στον κόσμο σε 21 κλάδους όπως τα οικονομικά, η φυσική, η αρχαιολογία, και οι τέχνες.
Πολλοί Έλληνες επιλέγουν να κάνουν τις σπουδές τους στην Ιταλία καθώς τα κόστη είναι χαμηλότερα σε σχέση με άλλες χώρες όπως η Αγγλία και η Αμερική αλλά το επίπεδο των πανεπιστημίων είναι αρκετά υψηλό.
Τώρα που γνωρίζετε γιατί πρέπει να μάθετε Ιταλικά επισκεφθείτε το instateacher.gr και κλείστε ένα μάθημα Ιταλικών.