Η ANEK LINES, ως Μεγάλη και Υπερήφανη Χορηγός, συνοδοιπόρος του ποδηλατικού Συλλόγου ΤΑΛΩΣ ΑΝΕΚ LINES και συνταξιδιώτης του Ναυτικού Ομίλου Χανίων, σχεδόν 20 χρόνια, τίμησε, κατά την διάρκεια μίας σεμνής τελετής, την όλη πορεία και τις παγκόσμιες διακρίσεις δύο αθλητών τους. Του Κωνσταντίνου Λιβανού στο ποδήλατο και του Απόστολου Παπαστάμου στην κολύμβηση.

Υπενθυμίζεται ότι ο Χανιώτης ποδηλάτης Κωνσταντίνος Λιβανός του ΤΑΛΩΣ ANEK LINES, απέσπασε δύο χρυσά μετάλλια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων στην Φρανκφούρτη, Ο νεαρός Κρητικός αποτελεί τον πρώτο Έλληνα αθλητή, που αποσπά δύο χρυσά μετάλλια στη συγκεκριμένη διοργάνωση, ενώ αξιοσημείωτη ήταν και η κατάκτηση ενωρίτερα δύο χρυσών Πανευρωπαϊκών Μεταλλίων. 

Ο επίσης, Χανιώτης αθλητής Απόστολος Παπαστάμος του ΝΟΧ, ξεχώρισε στον τελικό των 400μ. μικτής ατομικής, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Εφήβων-Νεανίδων της Βουδαπέστης, σημειώνοντας παγκόσμιο ρεκόρ και “κλειδώνοντας” παράλληλα την συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. 

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε, χθες Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου, σε κλίμα χαράς και συγκίνησης στο Συνεδριακό της ΑΝΕΚ, ο Πρόεδρος της εταιρείας Γιώργος Κατσανεβάκης ανέφερε μεταξύ άλλων “Σήμερα επιβραβεύουμε την προσπάθεια των παιδιών που με απαράμιλλο ήθος αγωνίζονται, καθώς και την ουσιαστική συμβολή των προπονητών τους”. Και κατέληξε, απευθυνόμενος στους βραβευθέντες, με μία Ομηρική αναφορά “Πάντα να αριστεύετε σ’ αυτό που κάνετε και να φροντίζετε να υπερέχετε από τους άλλους, με ειρηνικό, όμως, τρόπο”.

Παραλαμβάνοντας το ειδικά για την περίσταση φιλοτεχνημένο βραβείο ο χρυσός ποδηλάτης Κ. Λιβανός ευχαρίστησε την ΑΝΕΚ “για αυτήν την βράβευση, που αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για κείνον”. “Μην ξεχνάμε” τόνισε “ότι η Εταιρεία, στηρίζει ως Χρυσός Χορηγός σταθερά και ουσιαστικά τον σύλλογό μου, ΤΑΛΩΣ – ΑΝΕΚ LINES όλα αυτά τα χρόνια στους δύσκολους αγώνες μας”.Και ανέφερε ότι επόμενος στόχος του είναι πλέον τα πανευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα..

Από την πλευρά του ο Αντιπρόεδρος της ΑΝΕΚ Σπύρος Πρωτοπαπαδάκης ανέφερε ότι “Θα είμαστε πάντα αρωγοί όπως είμαστε μέχρι τώρα σε όλες αυτές τις προσπάθειες των αθλητών και ευχόμαστε στα παιδιά να τιμήσουν όχι μόνο την ΑΝΕΚ και τα Χανιά, αλλά την Ελλάδα ολόκληρη, στους δύσκολους αγώνες που έπονται και φυσικά στους Ολυμπιακούς του Τόκυο. 

Το χρυσό δελφίνι ο Α.Παπαστάμος, από την πλευρά του …. “Ευχαρίστησε την ΑΝΕΚ που στηρίζει την πορεία του ΝΟΧ όλα αυτά τα χρόνια.” Και συνέχισε λέγοντας “Είναι τιμή μας που μας βραβεύει σήμερα η ΑΝΕΚ..Άλλωστε οι βραβεύσεις μας δίνουν κίνητρο να συνεχίζουμε”.Και έκλεισε αναφέροντας ότι επόμενος στόχος του είναι η Ολυμπιάδα του Τόκυο και τα πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα ανδρών, δηλώντας χαρακτηριστικά ότι …”τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο”.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης ανακοινώθηκε η αρωγή της ΑΝΕΚ με το ποσό των 5.000 € στον Κ.Λιβανό για την αγορά ποδηλάτου. Με αντίστοιχο ποσό (5.000 €) η ΑΝΕΚ θα ενισχύσει την προετοιμασία του Απ. Παπαστάμου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Παράλληλα, αναγνωρίζοντας τον δικό τους καίριο ρόλο στις επιτυχίες των Λιβανού – Παπαστάμου, η ΑΝΕΚ τίμησε τους  αδιαμφισβήτητους  αρχιτέκτονες των διακρίσεων τους, τους  προπονητές Παναγιώτη Μαρεντάκη του ΤΑΛΩΣ ΑΝΕΚ LINES και Κώστα Τζιλιβάκη του ΝΟΧ, οι οποίοι με την σειρά τους ευχαρίστησαν την εταιρεία για την γενικότερη πολυετή στήριξη της στα Σωματεία τους και στο αθλητικό γίγνεσθαι των Χανίων και της Κρήτης.

Επισημαίνεται ότι τόσο οι παγκόσμιοι πρωταθλητές όσο και οι πανάξιοι-δυναμικοί προπονητές τους, έλαβαν ξεχωριστά έργα τέχνης, από σφυρήλατο ορείχαλκο, σε χρυσό χρώμα, φιλοτεχνημένα ειδικά γι’αυτούς από την εικαστικό Αικατερίνη Τσιρινδάνη, ως ένα ελάχιστο «ευχαριστώ» από την εταιρεία, για τις μοναδικές χρυσές διακρίσεις που πρόσφατα κατέκτησαν. 

Η ΑΝΕΚ Lines, τιμώντας τους Χρυσούς Παγκόσμιους αθλητές, επιβραβεύει ως αρωγός  το «ευ αγωνίζεσαι» και τα αθλητικά ιδεώδη και συνεχίζει με πλώρη το μέλλον !!!

 


Ο χρυσός παγκόσμιος πρωταθλητής Κώστας Λιβανός έχοντας παραλάβει τον ειδικά για την περίσταση φιλοτεχνημένο πίνακα από τον Πρόεδρο της ΑΝΕΚ  Γιώργο Κατσανεβάκη

 


Το “χρυσό δελφίνι”  Απόστολος Παπαστάμος χαμογελαστός μετά την βράβευσή του από τον Αντιπρόεδρο της ΑΝΕΚ Σπύρο Πρωτοπαπαδάκη

 


Ο Αναπληρωτής  Δ/ντας Σύμβουλος της ΑΝΕΚ Γιώργος Αρχοντάκης λίγο πριν επιδώσει πίνακα με αναμνηστικό κότινο στον προπονητή του ΤΑΛΩΣ ΑΝΕΚ LINES Παναγιώτη Μαρεντάκη

 


Ο  Αντιπρόεδρος της ΑΝΕΚ Σπύρος Πρωτοπαπαδάκης έχοντας μόλις επιδώσει αναμνηστικό πίνακα στον προπονητή του ΝΟΧ Κώστα Τζιλιβάκη

 


Χαμογελαστοί οι χρυσοί παγκόσμιοι πρωταθλητές Κωνσταντίνος Λιβανός, αριστερά και Απόστολος Παπαστάμος δεξιά, αμέσως μετά την βράβευσή τους

 


Αναμνηστική φωτογραφία μετά την ολοκλήρωση της τελετής βράβευσης των παγκόσμιων πρωταθλητών από την ΑΝΕΚ