Λίγα Λόγια για τον Σύλλογο Συνδρόμου Down Ελλάδος:

Ο Σύλλογος Συνδρόμου Down Ελλάδος (www.down.gr) ιδρύθηκε το 1990 από 22 οικογένειες με την προτροπή της Καθηγήτριας Παιδιατρικής Κλινικής Γενετικής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κας Χαρίκλειας Χατζησεβαστού. Είναι φορέας Παροχής Υπηρεσιών Κοινωνικής Φροντίδας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, εγγεγραμμένος στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και συνιστά την πρώτη οργανωμένη ομάδα γονέων με παιδιά με σύνδρομο Down στη χώρα. Όραμα του Συλλόγου που διέπεται από τις αρχές των ίσων ευκαιριών και της ισότητας, είναι μια κοινωνία όπου θα παρέχονται ίσες ευκαιρίες διαβίωσης και συμμετοχής σε όλους τους πολίτες. Αποστολή του Συλλόγου είναι η ανάπτυξη δράσεων, οι οποίες απευθύνονται σε γονείς και παιδιά, εξειδικευμένης εκπαίδευσης και προσέγγισης των ατόμων με σύνδρομο Down, με απώτατο στόχο την υποστηριζόμενη εκμάθηση και ψυχαγωγία των ωφελούμενών του.

Το ολοκαίνουριο 17θέσιο λεωφορείο, το οποίο προσέφερε ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ για τις ανάγκες ασφαλούς καθημερινής μετακίνησης των παιδιών του «Συλλόγου Συνδρόμου Down Ελλάδος» στη Θεσσαλονίκη.

 

Πρόεδρος «Συλλόγου Συνδρόμου Down Ελλάδος» κ. Σταύρος Τσιφλίκης (αριστερά), παραλαμβάνει το κλειδί του οχήματος από τον Διευθυντή Βιομηχανικών Εγκαταστάσεων Θεσσαλονίκης κ. Χριστόφορο Αντώτσιο.

 

Στην εκδήλωση παράδοσης του οχήματος παραβρέθηκαν, οι εργαζόμενοι της ΕΛΠΕ που συμμετείχαν στον 14ο Διεθνή Μαραθώνιο Θεσσαλονίκης «Μέγας Αλέξανδρος», στελέχη του Ομίλου, ο Πρόεδρος και Μέλη του Δ.Σ. του «Συλλόγου Συνδρόμου Down Ελλάδος».

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μαρούσι, 05/06/2019

Δωρεά Οχήματος στον Σύλλογο Συνδρόμου Down Ελλάδος

Ένα σύγχρονο λεωφορείο 17 θέσεων, το οποίο θα εξυπηρετεί τις καθημερινές ανάγκες ασφαλούς μετακίνησης των παιδιών του «Συλλόγου Συνδρόμου Down Ελλάδος», παρέδωσε ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη, 28 Μαΐου 2019, στις Βιομηχανικές Εγκαταστάσεις Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ).

Στην αγορά του λεωφορείου συνεισέφεραν με τη συμμετοχή τους στον 14ο Διεθνή Μαραθώνιο Θεσσαλονίκης «Μέγας Αλέξανδρος», 110 εργαζόμενοι του Ομίλου με τις οικογένειές τους. Οι εθελοντές έτρεξαν με σύνθημα «Συμμετέχουμε και Προσφέρουμε» και η Εταιρεία ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά τους, καταβάλλοντας 10€ για κάθε χιλιόμετρο που διένυσαν.

Στην εκδήλωση παράδοσης του οχήματος παραβρέθηκαν, οι εργαζόμενοι που συμμετείχαν στον φετινό Μαραθώνιο τρέχοντας για καλό σκοπό, στελέχη του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, καθώς και ο Πρόεδρος και Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του «Συλλόγου Συνδρόμου Down Ελλάδος».

Σε δηλώσεις του ο Διευθυντής Βιομηχανικών Εγκαταστάσεων Θεσσαλονίκης κ. Χριστόφορος Αντώτσιος επεσήμανε τη σπουδαιότητα του έργου που επιτελεί ο Σύλλογος και ευχήθηκε η συγκεκριμένη προσφορά να συμβάλλει στη βελτίωση της καθημερινότητας των παιδιών και των συνοδών τους.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του «Συλλόγου Συνδρόμου Down Ελλάδος» κ. Σταύρος Τσιφλίκης αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα άτομα με ειδικές ανάγκες, αλλά και οι οικογένειές τους, ενώ υπογράμμισε την αρωγή του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ και τη συστηματική στήριξή του στις δραστηριότητες του Συλλόγου.Η ενίσχυση και η ουσιαστική στήριξη των ευπαθών κοινωνικά ομάδων αποτελεί έναν από τους κεντρικούς πυλώνες Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης για τον Όμιλο ΕΛΠΕ, ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει συμβάλλει ενεργά στην υποστήριξή τους, με πλήθος δράσεων και πρωτοβουλιών.