Yacht Med Festival 2013 - Οι ελληνικές γεύσεις ταξιδεύουν στην Ιταλία

 

To Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο της Αθήνας παρουσίασε ελληνική παραδοσιακή κουζίνα στο Διεθνές Σαλόνι YachtMed Festival που διεξήχθη στην Gaeta από τις 20 έως τις 28 Απριλίου. Σε συνεργασία με τον Έλληνα Chef κο. Αλέξανδρο Κοσσυβάκη και το ιταλικό εστιατότιο Il Follaro της Gaeta  οι Ιταλοί προσκεκλημένοι ταξίδεψαν  νοερά στην Πατρίδα μας μέσα από την γευσιγνωσία παραδοσιακών ελληνικών εδεσμάτων.

Το YachtMed Festival προωθεί σε μια κοινή πλατφόρμα την Οικονομία της Θάλασσας και την Blue Economy προβάλλοντας αφενός μεν,  τους παραδοσιακούς τομείς που σχετίζονται με την θάλασσα όπως : η ναυσιπλοΐα, ο τουρισμός, η αλιεία, η εκπαίδευση, τα λιμάνια, τα logistics και τις μεταφορές , αφετέρου δε τους τομείς που σχετίζονται με την πολιτιστική κληρονομιά της Μεσογείου, των τεχνών, της βιοτεχνίας και των τοπικών προϊόντων.